dimarts, 14 d’abril de 2009

Truita de macarrons i formatge ???????

Aquest mes el tema de Todos cocinamos sin gluten son les truites i aquesta es la meva aportació del mes d`abril , aquesta truita te història doncs la va explicar una àvia per la radio , i es una de les receptes mès curioses que conec i apart de sencilla i molt bona
Ingredients............
6 ous 200grde macarrons més o menys , en aquest cas he fet servir Macarrons d`arròs Gallo sense gluten 200gr de formatge Emental sense gluten jo faig servir el de l`àrea de Guissona Sal Oli
Preparació.............
Batre els ous afegir-hi els macarrons al dente i el formatge remenar i fer la truita, la curiositat es que el formatge omple els foradets dels macarrons .

dilluns, 13 d’abril de 2009

La mona

Una de les asignatures pendents que tinc es la pastisseria ,rebosteria etc .......que no controlo gens ,de fet prefereixo el salat ,però sempre m`han fascinats els pastissos
Aquest any m`entestat en fer figuretes de foundant i massapà i per la mona hem fet en RATATOUILLE ,una de les nostres preferides d` altra banda, bé súper difícil tenint en conte que no tinc temps i que modelant a mà es difícil imitar els personatges , ho hem fet amb molta paciència i així ens ha quedat¡
Preparació massapà....................
100gr d`ametlles moltes
100gr de sucre glass marca azucarera española es sense gluten
1 clara d`ou
la pell d`una llimona ratllada
Tiny de colors sense gluten
Preparació foundant...............
50gr de núvols de xuxes
100gr de sucre glass
aigua
tiny de colors alimentari lliure de gluten
En un bol apte per microones coloquem els núvols humits amb unes gotes d`aigua ,durant un minut( parant cada 30 segons doncs cada microones es diferent,) a la màxima potència , fins que els núvols es desfacin , damunt la taula de treball es fa un volcà amb el sucre glass i al centre i abocarem els núvols desfets ,amb les mans engreixades en llard anirem treballant fins aconseguir una pasta que es pot moldejar ,si treballem la pasta i es queda dura introduir un segons al microones i si l`hem d´estirar amb el corro sempre tenir cura de treballar-la amb sucre glass doncs s`enganxa molt