diumenge, 27 de setembre de 2009

Arrossajat de fideus




Una de les olors que més recordo a casa els meus avis era l´olor d´all fregit doncs la meva iaia el feia servir molt per cuinar ,però quan fregia all i nyores era inconfusible volia dir rossejat de fideus, l´olor del fumet de peix del all, de les nyores i el vapor de vi negre , son olors que tinc guardades al cervell en aquell reco que et transporta al llocs i vivències ,que han quedat guardats per sempre més
Mai han acabat a casa de donar-me la recepta com cal i us puc assegurar que amb les olors i mirant per la cuina la vaig aconseguir , ara, estar clar adaptada al món dels sense gluten , no és el mateix però deu ni do s´hi assembla molt i esta boníssim
Per tu weli

Ingredients .....................

Brou de peix de roca
Peixos de roca ,escórpora, lluerna ,galeres ,cintes.....
Un cap de rap ,espines i morralla (Com trobo a faltar el peix de Tarragona)
All porro
Api
Ceba
Pastanaga
Tomàquet
4 o 5 boletes de pebre negre
Aigua
Sal

1 paquet de 1/2  de fideus sense gluten (jo he fet servir d`arròs  de la marca gallo, però els de la marca Schar també surten bé)


2 Nyores
5 o 6 alls que siguin grossos

All i Oli a mà 
1 rovell  d´ou a temperatura ambient 
1 all 
Oli 


Preparació..............................


Posar a bullir en una olla gran tot el peix previament net de tripes ulls etc.... juntamnet amb les verdures també netes , anar escumant, a casa recordo veure bullir l´olla al menys un parell o tres hores a foc suau, durant la cocció ficar -hi les nyores perquè s´estovin i poder raspar la carn de dintre, un cop fet tirar la pell de les nyores al brou i reservar la carn dels pebrots
Fer una picada amb els alls , les nyores i un got de vi negre  
En una paella arrossera tirar-hi uns 100cc d`oli d`oliva i sofregir la picada a foc suau ,tot seguit enrossir-hi els fideus fins que tinguin un coloret ven ros sense deixar de remenar , perquè no es cremin ;afegir-hi el brou fins cobrir els fideus i a foc suau anar coent fins que els fideus s´aixequin para el foc i tapar amb un drap un cinc minuts
Fer l` all i oli  per acompanyar
Al  morter , primer picar l`all amb una mica de sal,afegir el rovell i anar remenant tirar l´ oli a rojolins sense deixar de remenar en la mateixa direcció amb la mà de morter ,es diu que ja esta quan la mà el morter s´aguanta dreta 
Es un dels plats que més m`agraden i segons explicava la meva iaia la recepta li va donar un mariner del barri del Serrallo de Tarragona 
espero que us agradi tan com a nosaltres


diumenge, 20 de setembre de 2009

Gall dindi estofat amb pressa.......... 2









Al final ho vaig arreglar així, vaig fer la carn com si fos per canalons o sigui la vaig tornar a rostir i després capes, capes i capes de pasta com si fos una lassanya

El resultat final doncs no ha estat tan malament
La cuina quin laboratori¡¡¡¡¡¡




Ingredients.........................


750g de carn de gall dindi (jo vaig fer servir sobec) previament estofat amb patates i que quedi molt dura part 1


2 cebes grosses
2 tomàquets grossos de l´hort d´en Víctor (aquest ingredient no és fàcil de trobar )
1 fulla de llorer
1 copeta de conyac
1 all
sal
pebre
nou moscada
60 de Maicena
230 de llet
40cc oli
Un tros de formatge per gratinar en aquest cas jo he fet servir Emental sense gluten




Preparació...........................


Tenir la pasta preparada perquè es refredi ,doncs es treballa molt millor freda
Aquest cop com que tinc la meva gran aliada a la cuina la Thermomix he aprofitat i he fet aquí el farcit, d´altre banda de forma tradicional es fa igual menys triturar la carn al robot de cuina que es tingui


Comencem:


Afegir l´oli i progamar 3 minuts temperatura Varoma vel. cullera,
afegir la ceba i l´all programar 5 m. temp. Varoma vel. 1.,
afegir la carn tallada a trocets ,el tomàquet,el conyac i el llorer i programar 20m a temp. Varoma vel.1 quan faltin 2m pel final abocar-hi pel forat la farina ,quan acabi treure la fulla de llorer i programar 6 segons a vel.4 i a continuació afegir-hi la llet i un polcim de nou moscada ,programar 5m a 100º vel.3


Treure del got i deixar refredar. Fer capes amb la pasta i la carn, pasta, carn ,al final acabar amb pasta i gratinar amb formatge




dimarts, 15 de setembre de 2009

Gall dindi estofat amb pressa..........1

Ja esta ja hi som ,comencen de nou ,despertador ,cafè ,preparar els esmorzars ...... motxilles, robes ,dutxa ,metro arribo cinc minuts tard com sempre , uffffffff , torno, dinars corre cap el cole les tres ,torno cap el cole ,les cinc, vinga cap a la placeta, les set ,dutxes, sopars ,recollir............
Ara se que vol dir esta cansada doncs no he carregat les piles aquest estiu i amb tanta feina necessito vacances però nosaltres dos solets doncs les puces ens han esgotat
Algun voluntari ?"toixapolvo" encara que.... quan veig les fotos sem cau la baba si després no ser estar sense ells son la meva vida
Gall dindi estofat amb pressa=pedra
Així per accident vaig fer aquesta recepta la culpa la te la pressa ,vaig fer un estofat amb gall dindi però tan poca estona el vaig tenir que la carn no la podíem mastegar solució ous ferrats amb patates chips i andando,però i amb la carn què ?