dimarts, 28 de desembre del 2010

Galetes de nadal

Aquests dies em meravella veure blocs plens de galetetes, dolços, plens de nadal...
M'hi passaria hores mirant fotos que més aviat semblen quadres o postals plens de vida, sento com si  pogués entrar en llurs cases i quedar-me sentada a un raconet en silenci observant durant hores tot el que es treballa per aconseguir el que traspuen tan boniques fotos.
Això fa que m´entrin ganes de treballar, posar-me les piles "tornar-ho a probar y no morir en el intento" i practicar amb els dolços a els quals tinc molt de respecte.
El resultat han sigut aquestes galetes de mantega de Mas allá de 365 sonrisas  amb alguns canvis, no cal dir que son boníssimes i que son fàcils de fer


Ingredients:
300 g de farina Schar Mix Dolci, la C
180 g de mantega tallada a quadrats ( en el meu cas sense lactosa ) a temperatura ambient
125 g de sucre
20 g de sucre amb essència de vainilla
1 ou sencer
2 rovells d´ou
la pell d`una llimona ratllada en compte de no ratllar fins la part blanca
20 o 30 g de xocolata en pols o cacau pur jo he fet servir  Nesquik
Colorant en gotes
Lacasitos petits i grans


Preparació:


En un bol fem una muntanya amb la farina, els sucres, la pell de llimona i la mantega.
Ho treballem amb les mans fins formar una massa que s´ens desenganxi, afegim l'ou sencer i treballem força estona fins que la massa es desenganxi, afegim els rovells d' un en un i repetim. Si ens costa desenganxar-nos- la massa de les mans, afegim una mica de farina fins aconseguir donar forma de bola, tallem una part, barregem amb el cacau i dividim en tantes parts com colors volguem fer, emboliquem amb film i guardem a la nevera durant 1/2 h.
Passat aquest temps, sobre un paper vegetal enfarinat, estirem la massa fins que aconseguim un gruix d'uns 2mm, és el moment de jugar a fer les formes a les galetes imaginació al poder...
Un cop ja hem donat forma a les galetes les col.loquem en una safata coberta amb paper vegetal enfarinat i tenint el forn ja escalfat a 180º, hi col.loquem les galetes de 12 a 15 minuts.
Transcorregut aquest temps les treiem del forn i les deixem refredar amb cura, ja que si són calentes es trenquen amb molta facilitat.






BONES FESTES NADALENQUES A TOTHOM