dimarts, 24 de febrer de 2009

hemc 30 - manzana

hemc 30 - manzana Aquesta es la primera vegada que participo al HEMC#30 a veure que tal la novatada "ahi voy" CORONA DE POMES AMB CREMA I AMETLLES SOFREGIDES Ingredients........... 2 pomes Golden o reinetes 25gr de mantega 3 cullerades de farina d`ametlles sucre, aigua Per la crema......... 1 got de llet evaporada 3 cullerades de maicena 4 cullerades de sucre 3 rovells d`ou 1/4 de cullaredeta de pols de vainilla Preparació.............. Escalfar al forn només la part del grill, mentrestant a foc molt lent en una cassola escalfar la llet evaporada fins que estigui calenta afegir-hi la maicena i anar batent fins que s`espesseixi,durant uns dos minuts aproximadament.Batre els rovells d`ou amb el sucre , afegiu-hi una mica de la mixtura de llet per escalfar-los i abocar a la resta de la llet espessa sense deixar de remenar fins que arranqui el bull ,abocar-ho tot en un bol i afegir-hi la vainilla Rentar molt bé i treure el cor de les pomes i fer-ne rodanxes no molt gruixudes ,colocar en una safata del forn amb paper parafinat ,pintar tant el paper com les pomes amb una mica de sucre amb unes gotes d`aigua i gratinar una estoneta fins que agafin color Pel sofregit , escalfar la mantega i tot seguit tirar la pols d`ametlles i deixar torrar intentant que no es cremi Muntar primer intercalant capes de poma i crema i escampar per damunt el sofregit d`ametlles Bo, bo, bo, bo..............

divendres, 20 de febrer de 2009

Pollastre de pagès disfressat amb nous

Aquest matí en rei carnestoltes mana pintar-se la cara, en Martí ha demanat anar de gat i com que l`hora d`arreglar-se al matí son els 60 minuts mes curts de cap hora de la resta del dia, per arribar d´hora a l`escola tot son corredisses amunt i avall i jo ja vaig cansada des de aquest moment d`estrès insuperable, però ho hem aconseguit i ens a quedat així Així en un dia que els nens es disfressen de gats i els pollastre de nous us desitjo un feliç carnestoltes Ingredients............. 1 pollastre de pagès a vuitens 2 cebes grosses tipus figueres 4 tomàquets madurs 1 copeta de brandy 2 grans d`all 100gr de nous 100cc de crema de llet sal, pebre negre, oli d`oliva Preparació.......... Enfarinar el pollastre (jo l`enfarinat amb farina d`arròs)i enrossir-lo en una caçola de fang amb una mica d`oli ,a mitja cocció ,afegir la ceba tallada a llunes i el tomàquet també tallat a llunes . Quan ja hagi cuit una estona més afegir el brandy, després jo l`he tingut un parell d`hores a foc molt suau a mig tapar fins que la carn ha començat a separar-se de l`os Uns 10 minuts abans d`apagar el foc, s`hi afegeixen les nous i la crema de llet i es deixa coure tot plegat a foc lent Quant ja esta es passa el sofregit amb les nous per la batedora i després pel xino

divendres, 6 de febrer de 2009

Conill amb cacau

Fa dies ja, que m`estic fent a la idea que aviat torno a la feina, cap a principis del mes que ve, però la meva naturalesa de mare hem demana estar-me més temps amb el meu petit, sovint hem trobo donant les gràcies de ser tan afortunada, de haver pogut estar més temps amb ell, "no et queixaras no, eh?" i sembla que fins i tot passo vergonya, he gaudit més de les 16 setmanes oficials a les que tenim dret quan hem parit en aquest sant País,clar que sóc més afortunada que les meves companyes mares que només tenen la baixa maternal "normal", que no es donen conte? que parir vol dir tenir un fill, que no només tindrà setze setmanes quan marxem a treballar si no que respira, que esta viu, que ens necessita........ però es que estem demanant caritat o què, tenim tot el dret del món a tenir cura dels nostres fills a fer de mares i no cal donar les gràcies per res Dedico aquesta recepta a totes les mares treballadores tant a dins com a fora de casa Ingredients................ 1 conill d`uns 900gr - 1kg amb el seu fetge 1 fulla de llorer Unes fulles de julivert 4 grans d`all 1 llesca de pà 1 cullerada de cacau pur en pols que també es pot substituir per xocolata negre 1 gotet de caldo oli sal pebre Preparació............... Salpebrar el conill i enrossir ( jo el faig en caçola de fang) amb la fulla de llorer, els alls sense pelar i el fetge, al cap de mitja hora +ó- quan el conill ja estigui rosset, en el mateixa caçola fregim la llesca de pà quan ja estigui en un pot pel pimer ficar-hi els alls pelats , el fetge, el pà,el julivert, el gotet de caldo i el cacau o xocolata passar-ho tot per la batedora i afegir-ho al conill ,tenir fent xup-xup uns 20 minuts més i servir Aquesta recepta és quasi luxuriosa

dilluns, 2 de febrer de 2009

Flam de formatge

Avui fa un dia lleix a Barcelona plou i no puc sortir doncs la pulguita petita dorm i on anem plovent.......... quina bona excusa per posar la tele mentre planxo i una tal URBE tv es plantifica al meu menjador, ahh!! cuina d`en Karlos Arguiñano Ingredients................ 4 ous 7 cullerades de sucre la pell d`una llimona ratllada 250cc de crema de llet paquet de formatge tipus Philadelphia 200gr Preparació................. Barrejar tots els ingredients amb les barilles ,colocar la crema en vols petitets d`alumini o en motlles de silicona o de vidre tipus pirex ,si es vol caramelitzat ,i al forn al bany maria 40-45 minuts a 200º calor abaix Super bo fàcil i ràpid Que be va la pluja de quan en qua