dimarts, 24 de febrer del 2009
hemc 30 - manzana
Aquesta es la primera vegada que participo al HEMC#30 a veure que tal la novatada "ahi voy"
CORONA DE POMES AMB
CREMA I AMETLLES SOFREGIDES
Ingredients...........
2 pomes Golden o reinetes
25gr de mantega
3 cullerades de farina d`ametlles
sucre, aigua
Per la crema.........
1 got de llet evaporada
3 cullerades de maicena
4 cullerades de sucre
3 rovells d`ou
1/4 de cullaredeta de pols de vainilla
Preparació..............
Escalfar al forn només la part del grill, mentrestant a foc molt lent en una cassola escalfar la llet evaporada fins que estigui calenta afegir-hi la maicena i anar batent fins que s`espesseixi,durant uns dos minuts aproximadament.Batre els rovells d`ou amb el sucre , afegiu-hi una mica de la mixtura de llet per escalfar-los i abocar a la resta de la llet espessa sense deixar de remenar fins que arranqui el bull ,abocar-ho tot en un bol i afegir-hi la vainilla
Rentar molt bé i treure el cor de les pomes i fer-ne rodanxes no molt gruixudes ,colocar en una safata del forn amb paper parafinat ,pintar tant el paper com les pomes amb una mica de sucre amb unes gotes d`aigua i gratinar una estoneta fins que agafin color
Pel sofregit , escalfar la mantega i tot seguit tirar la pols d`ametlles i deixar torrar intentant que no es cremi
Muntar primer intercalant capes de poma i crema i escampar per damunt el sofregit d`ametlles
Bo, bo, bo, bo..............
divendres, 20 de febrer del 2009
Pollastre de pagès disfressat amb nous
Aquest matí en rei carnestoltes mana pintar-se la cara, en Martí ha demanat anar de gat i com que l`hora d`arreglar-se al matí son els 60 minuts mes curts de cap hora de la resta del dia, per arribar d´hora a l`escola tot son corredisses amunt i avall i jo ja vaig cansada des de aquest moment d`estrès insuperable, però ho hem aconseguit i ens a quedat així
Així en un dia que els nens es disfressen de gats i els pollastre de nous us desitjo un feliç carnestoltes
Ingredients.............
1 pollastre de pagès a vuitens
2 cebes grosses tipus figueres
4 tomàquets madurs
1 copeta de brandy
2 grans d`all
100gr de nous
100cc de crema de llet
sal, pebre negre, oli d`oliva
Preparació..........
Enfarinar el pollastre (jo l`enfarinat amb farina d`arròs)i enrossir-lo en una caçola de fang amb una mica d`oli ,a mitja cocció ,afegir la ceba tallada a llunes i el tomàquet també tallat a llunes .
Quan ja hagi cuit una estona més afegir el brandy, després jo l`he tingut un parell d`hores a foc molt suau a mig tapar fins que la carn ha començat a separar-se de l`os
Uns 10 minuts abans d`apagar el foc, s`hi afegeixen les nous i la crema de llet i es deixa coure tot plegat a foc lent
Quant ja esta es passa el sofregit amb les nous per la batedora i després pel xino
divendres, 6 de febrer del 2009
Conill amb cacau
Fa dies ja, que m`estic fent a la idea que aviat torno a la feina, cap a principis del mes que ve, però la meva naturalesa de mare hem demana estar-me més temps amb el meu petit, sovint hem trobo donant les gràcies de ser tan afortunada, de haver pogut estar més temps amb ell, "no et queixaras no, eh?" i sembla que fins i tot passo vergonya, he gaudit més de les 16 setmanes oficials a les que tenim dret quan hem parit en aquest sant País,clar que sóc més afortunada que les meves companyes mares que només tenen la baixa maternal "normal", que no es donen conte? que parir vol dir tenir un fill, que no només tindrà setze setmanes quan marxem a treballar si no que respira, que esta viu, que ens necessita........ però es que estem demanant caritat o què, tenim tot el dret del món a tenir cura dels nostres fills a fer de mares i no cal donar les gràcies per res
Dedico aquesta recepta a totes les mares treballadores tant a dins com a fora de casa
Ingredients................
1 conill d`uns 900gr - 1kg amb el seu fetge
1 fulla de llorer
Unes fulles de julivert
4 grans d`all
1 llesca de pà
1 cullerada de cacau pur en pols que també es pot substituir per xocolata negre
1 gotet de caldo
oli
sal
pebre
Preparació...............
Salpebrar el conill i enrossir ( jo el faig en caçola de fang) amb la fulla de llorer, els alls sense pelar i el fetge, al cap de mitja hora +ó- quan el conill ja estigui rosset, en el mateixa caçola fregim la llesca de pà quan ja estigui en un pot pel pimer ficar-hi els alls pelats , el fetge, el pà,el julivert, el gotet de caldo i el cacau o xocolata passar-ho tot per la batedora i afegir-ho al conill ,tenir fent xup-xup uns 20 minuts més i servir
Aquesta recepta és quasi luxuriosa
dilluns, 2 de febrer del 2009
Flam de formatge
Avui fa un dia lleix a Barcelona plou i no puc sortir doncs la pulguita petita dorm i on anem plovent.......... quina bona excusa per posar la tele mentre planxo i una tal URBE tv es plantifica al meu menjador, ahh!! cuina d`en Karlos Arguiñano
Ingredients................
4 ous
7 cullerades de sucre
la pell d`una llimona ratllada
250cc de crema de llet
paquet de formatge tipus Philadelphia 200gr
Preparació.................
Barrejar tots els ingredients amb les barilles ,colocar la crema en vols petitets d`alumini o en motlles de silicona o de vidre tipus pirex ,si es vol caramelitzat ,i al forn al bany maria 40-45 minuts a 200º calor abaix
Super bo fàcil i ràpid
Que be va la pluja de quan en qua
Subscriure's a:
Missatges (Atom)