diumenge, 27 de setembre de 2009

Arrossajat de fideus




Una de les olors que més recordo a casa els meus avis era l´olor d´all fregit doncs la meva iaia el feia servir molt per cuinar ,però quan fregia all i nyores era inconfusible volia dir rossejat de fideus, l´olor del fumet de peix del all, de les nyores i el vapor de vi negre , son olors que tinc guardades al cervell en aquell reco que et transporta al llocs i vivències ,que han quedat guardats per sempre més
Mai han acabat a casa de donar-me la recepta com cal i us puc assegurar que amb les olors i mirant per la cuina la vaig aconseguir , ara, estar clar adaptada al món dels sense gluten , no és el mateix però deu ni do s´hi assembla molt i esta boníssim
Per tu weli

Ingredients .....................

Brou de peix de roca
Peixos de roca ,escórpora, lluerna ,galeres ,cintes.....
Un cap de rap ,espines i morralla (Com trobo a faltar el peix de Tarragona)
All porro
Api
Ceba
Pastanaga
Tomàquet
4 o 5 boletes de pebre negre
Aigua
Sal

1 paquet de 1/2  de fideus sense gluten (jo he fet servir d`arròs  de la marca gallo, però els de la marca Schar també surten bé)


2 Nyores
5 o 6 alls que siguin grossos

All i Oli a mà 
1 rovell  d´ou a temperatura ambient 
1 all 
Oli 


Preparació..............................


Posar a bullir en una olla gran tot el peix previament net de tripes ulls etc.... juntamnet amb les verdures també netes , anar escumant, a casa recordo veure bullir l´olla al menys un parell o tres hores a foc suau, durant la cocció ficar -hi les nyores perquè s´estovin i poder raspar la carn de dintre, un cop fet tirar la pell de les nyores al brou i reservar la carn dels pebrots
Fer una picada amb els alls , les nyores i un got de vi negre  
En una paella arrossera tirar-hi uns 100cc d`oli d`oliva i sofregir la picada a foc suau ,tot seguit enrossir-hi els fideus fins que tinguin un coloret ven ros sense deixar de remenar , perquè no es cremin ;afegir-hi el brou fins cobrir els fideus i a foc suau anar coent fins que els fideus s´aixequin para el foc i tapar amb un drap un cinc minuts
Fer l` all i oli  per acompanyar
Al  morter , primer picar l`all amb una mica de sal,afegir el rovell i anar remenant tirar l´ oli a rojolins sense deixar de remenar en la mateixa direcció amb la mà de morter ,es diu que ja esta quan la mà el morter s´aguanta dreta 
Es un dels plats que més m`agraden i segons explicava la meva iaia la recepta li va donar un mariner del barri del Serrallo de Tarragona 
espero que us agradi tan com a nosaltres


19 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Hola estimada família. Aquests fideus son dels nostres preferits. La foto molt original! molts petons per tots vosaltres. Muac.

pityenlacocina ha dit...

que rico este arrosejat! me imagino el olor al tostarlos tambien, aqui en londres no es posible conseguir pescado de roca para hacer un caldo, pero aun asi me las apaño, asi que me apunto la receta, gracias,

besitos desde londres,
pity

Zerogluten ha dit...

Esta receta, bueno parecida, la aprendimos a hacer en Mallorca, cuando vivimos allí. Le llaman rosejat y con ali oli está de rechupetearse los dedos.
Hace tiempo que no lo hacemos, así que gracias por el recuerdo.
Los tuyos tienen una pinta sensacional.
Besitos sin gluten

las pulguitas ha dit...

Vermells estimadissims ,
aquests fideus son de festa major eh?
com m`agradaria provar els vostres

Molts requetemuacs



pityenlacocina

Si que esta muy rica la verdad , a veces yo no tengo pescado de roca pero con un poco de cabezas de gambas restos de pescado inluso cabezas y espinas sale un buen caldito ,muchas
gracias a ti por visitarnos ,

Petonets desde la teva anyorada Barcelona ; )


Zero

A qui tambien es rossejat pero mi abuela lo llama arrossejat y asi se ha quedado es por lo de hacerlos en una paellera para hacer arroz
como és la receta de Mallorca ?

Molts petonets sense gluten

(que te queda na pa las vacas que yo lo sé)

Pikerita ha dit...

Creo que ya te comenté alguna vez que mi madre recién casadita se mudó de Extremadura a Barcelona y allí una amiga catalana la enseñó estas recetas que perduran en nuestra familia con mucho cariño y gratos recuerdos.
Molts petons.

bajoqueta ha dit...

Noia ja tardes a baixar a Tarragona un dia que El Serrallo t'espera jajaja.

glutoniana

Emma ha dit...

Uuuummm!!! Que bó !!! A casa ens encanten, però mira no li havia posat mai nyores. Demà em compraré i ho faig dissabte. Com diu aquella frase " no te acosta´ras sin saber algo más" o algo semblant

las pulguitas ha dit...

Pi
La verdad es que hay recetas de toda la península Mundial super mega extra buenas pero amiga yo quiero esta receta hecha por ti que seguro debe estar buenisima

Molts i molts petons desde untrocito de tu Barcelona

las pulguitas ha dit...

Gluto

Tinc moltes ganes de veritat, per sort tinc una tieta que hem compra peix i quan baixem per veurens sempre torno carregada , de molleres roqueres, galeres ,llucets ,pelaies etc..

De petita vaig menjar més peix que carn i m´encanta però el bó



Emma ,
així és, cada dia aprenem això fa gran la blocesfera tots aprenem de tots sense interés

Petonets

c de cocina ha dit...

Hola
si proves els fideus de la marca Andina, t´encantaran. Jo els trobo més saborosos.
Petons

c de cocina ha dit...

http://www.dieteticamaite.com/fotostenda/pastasopaceliacs/pasta_andina_fideos.JPG

las pulguitas ha dit...

Si els conec i els mengem sovint però no els havia provat mai amb rossejat ho faré

molts per tu

bajoqueta ha dit...

Mira, Sandra, just l'ennllaç d'esta botiga és de Tortosa, si no ne trobes per Barna (cosa que dubto), jo la setmana que ve baixo a Tortosa i te'n puc comprar. Pel saló del Manga pujem a Barna i te'ls podria portar i tu portar-me a la botiga de les farines! jajaja.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Quina cosa més bona...!!!! i la foto m´ha encantat...petonets

las pulguitas ha dit...

Mònica
Només has de dir-me quan que jo te la porto ja ho saps ,però però a canvi que et sembla un quilet de peixet?, doncs la pasta la veritat és més fàcil de trobar que el peix bo sense arruïnar-te

Tu digues i jo m`organitzo

Si vols el peix potser de Sant Carles ........




Hombre MºJose....


moltes gràcies segur que una eivissenca com tu te moltes lliçons que ensenyar-me sobre rossejats aquí t´espero....

Molts petonets

Elvira ha dit...

Hi ha olors que et transporten a la infància, a moments concrets fantàstics, es una maravella el que un menjar pot arrivar a fer. Aquest arrossejat de fideus es d'escàndol, una de les receptes que més agraden a casa. Un petonàs ben gros.

las pulguitas ha dit...

Elvira

es veritat a mi hem passa hem moltes olors de tot tipus de colònia, de xampú, de tot, dels meus fills, de casas particulars, a la feina els olors son records en un raconet del cervell

Molts petonets i tapat quin fred no?

Vanesuky ha dit...

Ohhh, deuen ser boníssims perque allà al Serrallo és menja de conya!!!

Una pregunta, hi ha un noi que té un blog, es diu Catalanfutut (no sé si el coneixeu), però té un nebot que és al·lèrgic als fruits secs que vol fer-li alguna cosa semblant als panellets o algun dolç tipic de la nit de Tots Sants. El podeu ajudar??

Gràcies i petonets macos!!

Vanesuky.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.