diumenge, 14 de novembre de 2010

Rissotto de porro i xampinyons salvatges


El Rissotto es un dels nostres plats favorits, tot i  que hem hagut de rebaixar la quantitat la lactosa de forma parcial,de tant en tant podem fer una excepció



Ingredients................

Per a 4 persones

25g de mantega(n´hi ha sense lactosa de la marca Kaiku)
2 cullerades d`oli d`oliva verge
2 porros fins tallats en broinoisse només la part blanca 
1,5 l de caldo de verdures 
200 g de xampinyons salvatges tallats a tires 
350g d`arròs per rissotto ,tipus arborio o carnaroli ,ja que aquests arrossos desprenen midó i creen una barreja cremosa 
julivert picat fi
40g de parmesà ratllat
sal i pebre

Preparació.....................

Fondre la mantega amb l`oli en una cassola ,sofregir el porro a foc lent durant un cinc minuts, removent de tant en tant. Afegir els xampinyons, salpebràrem, tapem la cassola i deixem coure a foc lent uns cinc minuts més. Mentrestant en una olla posem el caldo de verdures a bullir, incorporar el julivert i l`arròs a la cassola amb el porro i xampinyons i remenar  deixant  que els grans d`arròs s`impregnin del greix. Afegir un cullerot del caldo de verdures i remoure l`arròs fins que hagi begut el caldo ,anar afegint el caldo cullerot a cullerot,removent fins que s`evapori, aproximadament durant un 18 o 20 minuts. Quan l`arròs estigui cuit , escampar el parmesà i servir de  seguida 


Deliciós. 
Recepta del llibre de cuina italiana  "La cuchara de plata" 








8 comentaris:

Pikerita ha dit...

¡¡¡Guauuuu por fin nos das de comer!!!
Ja, ja... me encantan los risottos y este se ve delicioso.
¿Qué tal chiqui... ya vas un poquito mas desahogada?
Besotes.

Adegea ha dit...

Quina pintassa! Petons

Jo mateixa ha dit...

Realment té una pinta exquisita. Ara mateix em demanava una racció per sopar.

Anònim ha dit...

estupendo!

las pulguitas ha dit...

Pi ,cuanto tiempo... precisamente de eso voy poco sobrada ,snifff ,pero comemos cada dia lo prometo¡¡¡
La verdad es que parece que voy algo más desahogadilla pero es que la pulga pequeña vale x3ufff
me faltan horas al dia, pero creo q eso se cura con el tiempo y la verdad en el fondo no quiero que se hagan mayores tan rápido ,contradiciones de la vida..
Un millon de besos y abrazos y que sepas que aunque no te comente te sigo todas las semanas ,
os hecho de menos ¡¡¡¡¡¡


Aur, ta boníssim fes-lo i ja hem diràs ,os desitjo q tot vagi molt bé demà ,petonets guapa



Jo , la pinta la fa i de sabor de debò que també¡
encantada de conèixer-te ,i quan vulguis ja saps ens avises i posem un altre plat a taula ¡

las pulguitas ha dit...

perri¡¡¡¡¡ etupendo , a la fi , mira q es complicat això del bloc mils de sitos, etupendo¡

Caminarsingluten ha dit...

Además de una preciosa fotografía, este Rissotto se ve delicoso.

Besotes

Ana y Víctor

glutoniana ha dit...

Boníssim el risotto! Bé jo sempre el faig amb oli d'oliva i està boníssimes igual. Esta setmana tinc a ma mare per casa i ja m'ha demanat que un dia li faci :)

Ànims noia i ves-nos deixant menjar que del pop ja no quedava jajaja

Las recetas de Glutoniana