Pulguitas és com jo anomeno els meus fills i amb aquest bloc voldria publicar com he conseguit cuinar bé sense gluten
dissabte, 20 de desembre del 2008
Pastís de patates
Aquest pastís l`hi havia vist fer a la meva mare i m`encantaIngredients per 4 persones :500gr de carn picada de porc500gr de carn picada de vedella2 cebes grosses de figueres6 patates grosses1 all1 fulla de llorer1/4 de got vi negre secpebre, sal, oli ,un polsim de nou moscadaMantegaFormatge tipus ementalPreparacióPosar a bullir les patates amb pell Sofregir la ceba tallada petita amb una fulla de llorer, quan ja estigui transparent afegir l`all, la carn de porc i de vedella , amb una forquilla de fusta xafar per que la carn es vagi separant tirar-hi la sal el pebre i el polsim de nou moscada, quan ja estigui enrossida tirar el vi i sofregir una estoneta mes fins que l`alcohol s`evapori .Quant les patates ja estiguin es pelen i passen pel passa pures amb una mica de mantega i salEn un motlle pel forn fer capes primer carn i a sobre el puré , tantes capes com es vulgui i depenen del tamany del motlle, per últim una capa de patata i a sobre el formatge ratllat gratinar-ho al forn i ja es pot servirEsta bo fred i també molt calentAvui n`em sopat i no n`ha quedat
5 comentaris:
Anònim
ha dit...
Què bo! jo ho faig però tot en una safata. Una bona idea!
Qué pinta tan rica...!! Voy ahora a ponerme al día y por supuesto, a enlazarte a tí y creo haber visto otro blog más, que con el traductor, podremos disfrutarlo igualmente. Bicoss
Tiene una pinta muy aparente para estas fechas y con esos ingredientes y tu mano es absolutamente imposible que no esté bueno. Un besazo sin gluten y Felices Fiestas.
Penso en una paraula per descriure´m i no trobo cap.
Se que m`agrada cuidar i cuidar als altres, molt,i tambè "cuinar" que ès una manera de cuidar.
Un dia el destí hem va seguir retan i quan diagnosticant celiaquia al teu fill no ho entens,de cop tot canvia no tens ni idea que has de fer i tot el que saps d`aquesta malaltia ès converteix en por, però toca lluitar i t`empasses la por cap dins et poses les piles i adaptes el nou canvi a la teva cotidianitat, lluites contra farines sense gluten que son bones contrincants, lluites amb la societat,contra la teva cultura tan mediterrània,demanes solidaritat,et tornes maniàtic,escrupolós tot el que calgui per no tornar mai més a patir ni un sol mal de panxa.
Aquest bloc el dedico a les meves pulguitas ,sobre tot al meu fill gran ,per la seva gran capacitat d`adaptació i d`optimisme i al meu marit que és el millor company i pare que he pogut triar per aquest viatge, US ESTIMO
5 comentaris:
Què bo! jo ho faig però tot en una safata. Una bona idea!
Qué pinta tan rica...!!
Voy ahora a ponerme al día y por supuesto, a enlazarte a tí y creo haber visto otro blog más, que con el traductor, podremos disfrutarlo igualmente.
Bicoss
Jo el faig amb tomàquet al sofregit i formatge ratllat i gratinant.
He salvat més d'un sopar multitudinari amb una bona safata d'això.
Tiene una pinta muy aparente para estas fechas y con esos ingredientes y tu mano es absolutamente imposible que no esté bueno.
Un besazo sin gluten y Felices Fiestas.
¡Qué idea!.. Voy a releerlo ahora para enterarme mejor y aprendérmela.
Publica un comentari a l'entrada